Skip to content

The Mars Rovers

  CASE

  The Mars Rovers

  TheMarsRovers is een wetenschappelijk platform om Mars-gerelateerde inhoud te delen, gerund door onafhankelijk onderzoeker Marco De Marco. Hij had een platform nodig met een eenvoudig te gebruiken CMS oplossing en een website die elegant is, maar niet teveel in de weg stond van de boodschappen die hij wil overbrengen. Hoe hebben we dit aangepakt?

  TheMarsRovers is een website over Mars. Foto’s, video’s en artikelen van de Rode Planeet. Hoe helpen we Mr. De Marco met een gemakkelijk te gebruiken CMS?

  Marco publiceert al zo’n 10 jaar Mars-gerelateerde inhoud online. Tot nu toe was zijn primaire platform Facebook. Maar nu besluit hij dat het tijd is voor verandering. Het is tijd om iets voor zichzelf te beginnen. Waar hij zijn eigen marketing kan doen, zijn eigen merk kan ontwikkelen, en dat met stijl te doen. Hij wil zich ook concentreren op alleen datgene waar hij om geeft. Gewoon de inhoud.

  Dus voor onze samenwerking begint alles met het begrijpen van de specifieke behoeften van Marco, zodat we zijn website op maat kunnen maken. Net als een maatpak. Dus na een paar brainstormsessies besloten we dat WordPress de oplossing was voor zijn behoeften. Omdat het zeer uitbreidbaar is, en zijn blogbehoeften kan dekken. Met een nieuwsbrievensysteem. Marco is nu klaar om e-mails te sturen naar zijn publiek iedere keer dat er een nieuw artikel of post uitkomt. Hij is klaar om te rocken!

  Hoe hebben we een strakke en elegante website gebouwd met een gemakkelijk te gebruiken CMS-systeem, zodat meneer De Marco zijn aandacht volledig op zijn onderzoek kan richten?

  Nadat we zijn behoeften hadden vastgesteld, onderzochten we de behoeften van zijn publiek. Zo konden we de problemen en kansen in de user journey identificeren en de voorkant van de website baseren op de behoeften van zijn publiek. Voordat we de website realiseerden, hielpen we meneer De Marco met branding. Dat omvatte het kiezen van een kleurenpalet (wat anders dan oranje!), en het maken van een logo.

  Nu was alles klaar om de voorkant van de website te maken, en dat deden we door een aangepast WordPress-thema voor hem te maken.
  Zo hadden we genoeg vrijheid om echt aan de eisen van meneer Marco te voldoen, terwijl de code toch overzichtelijk en toekomstbestendig bleef.
  Nu is het tijd voor de laatste details. We integreerden een nieuwsbriefsysteem om hem in de gelegenheid te stellen in contact te komen met zijn publiek, en optimaliseerden de website voor SEO. Zo kan hij ook zijn community uitbreiden.
  Marco is nu blij en klaar om meer inhoud dan ooit te plaatsen!

  SEO Performance
  Score

  Gepubliceerde
  Posts

  TIJD OM TE CONNECTEN

  Let’s talk en kijken of we bij elkaar passen

  Meestal in de vorm van een meet and greet, praten we over je doelen en kijken we of we een match zijn. Als onze diensten overeenkomen met je intenties en je bent tevreden, dan praten we verder en maken we een plan.